SUP AYAM DAN CENDAWAN BERKRIM
Sesekali kalau menghirup sup memang sedap.Kalau sup mamak yang terkenal dengan rempah yang power.Tapi cuba anda buat sup ayam dan cendawan berkrim ini.Rasanya lain dari yang lain.Ikuti resepi di bawah.
Bahan bahannya
4-5 ketul ayam
7-8 cawan air
3 cawan full cream milk
2 tin button mushroom
tepung jagung
garam
Caranya
Anda rebus ayam (bersama tulang sekali) dengan air sampai mendidih. Pastikan api tak besar sangat.
Setelah ianya mendidih,anda masukkan button mushroom yang telah dipotong kecil2.
Masukkan juga susu.
Perasakan dengan garam.
Setelah mendidih dan mushroom lembut, pekatkan dengan tepung jagung kepada kepekatan yang disukai.
Siap sudah sup anda.Boleh di makan bersama dengan roti.Selamat mencuba..
Thursday, 3 July 2014
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment