MEE SUP CANTONIS
Cubalah resepi mee sup cantonis.Mudah sahaja.Sesuai untuk hidangan petang.Jom lihat resepinya.
Bahan bahannya
150 gm mi kuning
5 ekor udang
2 ekor sotong
1 ulas bawang putih (ditumbuk)
1 mangkuk stok ayam
1 sudu kecil minyak bijan
2 sudu besar minyak masak
3 biji cendawan butang (dihiris)
Sedikit sayur-sayuran (dihiris)
Garam, minyak masak & bawang goreng
Caranya
Panaskan minyak dalam kuali. Tumiskan bawang putih hingga garing. Masukkan udang, sotong, stok ayam, minyak bijan & garam. Biarkan hingga mendidih. Kemudian masukkan mi, cendawan & sayur-sayuran. Masak selam 3 minit. Angkat & hidangkan.
Hidangkan di dalam mangkun.Taburkan bersama bawang goreng.Selamat mencuba.
Cubalah resepi mee sup cantonis.Mudah sahaja.Sesuai untuk hidangan petang.Jom lihat resepinya.
Bahan bahannya
150 gm mi kuning
5 ekor udang
2 ekor sotong
1 ulas bawang putih (ditumbuk)
1 mangkuk stok ayam
1 sudu kecil minyak bijan
2 sudu besar minyak masak
3 biji cendawan butang (dihiris)
Sedikit sayur-sayuran (dihiris)
Garam, minyak masak & bawang goreng
Caranya
Panaskan minyak dalam kuali. Tumiskan bawang putih hingga garing. Masukkan udang, sotong, stok ayam, minyak bijan & garam. Biarkan hingga mendidih. Kemudian masukkan mi, cendawan & sayur-sayuran. Masak selam 3 minit. Angkat & hidangkan.
Hidangkan di dalam mangkun.Taburkan bersama bawang goreng.Selamat mencuba.
0 comments:
Post a Comment